Ostatnio często grzebię w internecie w poszukiwaniu przepisów i inspiracji na nowe danie.
Kucharka ze mnie jak ta la la..;)
Udało mi się znaleźć fajny przepis na:
Ciecierzyce w pomidorach ze szpinakiem
Tak wszystko byłoby w porządku gdybym nie kupiła soczewicy zamiast ciecierzycy..
Po ugotowaniu nic nie przypominało małych groszków tylko jedna wielka ciapa... no ale pomyślałam może tak ma być i dalej szłam zgodnie ze składnikami
- 240 g ugotowanej ciecierzycy
- 1 puszka pomidorów
- opakowanie szpinaku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- sól i pieprz
- Cebule i czosnek drobno posiekałam
- Na łyżce oleju podsmażyłam curry dorzuciłam cebulę, czosnek i liście szpinaku. Smażyłam, aż liście zmiękły.
- Dodałam pomidory i SOCZEWICĘ. Dodałam trochę wody i dusiłam ok 8 minut. Doprawiłam solą i pieprzem.
- Podałam z wcześniej ugotowanym ryżem.
Byłam przekonana, że nie będzie to zjadliwe ale powiem Wam jak dla mnie super. Wyszłam z przepisu obronną ręką, jednak następnym razem na pewno nie pomylę soczewicy z ciecierzycą:)
SMACZNEGO:)
A jak się zorientowałaś, że to soczewica a nie ciecierzyca? :)
OdpowiedzUsuńPo ugotowaniu soczewicy i zobaczeniu papki zamiast groszków;)
Usuń