piątek, 2 marca 2018

Piesiuchy w musztadzie z musztardą i serem

W moim domu królują filety, dziś trochę w innym wydaniu.



Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
  • Sól himalajska różowa
  • 1 łyżka mleka
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • Opakowanie - kulka mozarelli - opcjonalnie można użyć innego sera
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • kawałek drobno pokrojonego pora

Wykonanie:

Filety oczyścić, rozbić na cienkie aby były w miarę równe. 

Piekarnik nagrzać do 200 stopni C

Mięso doprawić solą, obtoczyć w mleku oraz nasmarować musztardą. 

Ser wymieszać z mąką i porem.

Obtoczyć filety.

Ułożyć na blasze na papierze do pieczenia.

Piec ok 25 min w zależności od piekarnika.

Voilà ! Smacznego






3 komentarze:

  1. Uwielbiam ;D

    grlfashion.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę więcej porów zjadać. Pozdrawiam i zapraszam na mój blog.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wiecie, z czego jest najlepsza panierka? Z pokruszonych klusek ramen.
    Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do odwiedzenia mojej strony!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze!

Zaobserwuj mojego bloga jeśli Ci się spodoba, zainspiruje, jeśli jeszcze z chęcią tu wrócisz